Doğalgaz yanıcı ve patlayıcı bir gazdır yani oldukça tehlikelidir. Bu yüzden doğalgaz tesisatı işlemleri standartlara uygun malzemeler kullanılarak yetkili kişiler ve yetkili firmalar tarafından yapılmalıdır. İstanbul Doğalgaz tesisatı işlemleri İgdaş yetkili firmalar tarafından yapılabilmektedir. Kombi Dükkanı firmamız igdaş yetkilidir Sertifika numarası 7004340 tır. Doğalgaz tesisatı fiyatları net belirlemek için yerinde keşif yapmak gerekir. İstanbul içi ücretsiz keşif hizmetimiz vardır.
İletişim Tel: 0212 535 00 53
Ana Kolon Doğalgaz Tesisatı; bina dışı doğalgaz kutusundan bina içi herbir daire kapılarının önüne ve varsa dukkanlara doğalgaz vanası ( branşman ) getirilerek yapılan doğalgaz tesisatı işlemidir. İstanbul içi ana kolon tesisatı kaynaklı olarak yapılmaktadır.
Doğalgaz projesi çizilir ve İgdaş onayı alınır sonrasında tesisat yapılır. İgdaştan randevu alınarak yapılan tesisatın proje ile uygunluğu ve doğalgaz sızdırmazlık testleri yapılarak binaya gaz verilir ve gaz açma işlemi tamamlanır.
Ana Kolon Doğalgaz tesisatı fiyatları ; tesisatın uzunluğu, binadaki daire sayısı, doğalgaz kutusunun binaya olan uzaklığı vb.. durumlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebepten yerinde keşif yapılarak fiyat vermek doğru olacaktır.
Daire içi doğalgaz tesisatı işlemi , Daire kapısı önünde bulunan tesisatın dairenin içinde bulunan cihazlara kadar çekilmesi işlemidir. İstanbul içi doğalgaz tesisatı işlemleri dişli olarak yapılmaktadır. Dairede kombi varsa ; kombi ve ocağa kadar doğalgaz tesisatı çekilir. Dairede doğalgaz sobası varsa ; Doğalgaz sobası ve ocağa kadar tesisat çekilir. Merkezi Isınma sistemli bina ise sıcak su için doğalgazlı şofben ve ocak için doğalgaz tesisatı çekilir.
Doğalgaz projesi çizilir ve İgdaş onayı alınır. Daha sonra doğalgaz tesisatı yapılır. Doğalgaz Sayacı ( doğalgaz saati ) montaj edilir. İgdaştan randevu alınarak yapılan tesisatın proje ile uygunluğu ve doğalgaz sızdırmazlık testleri yapılarak gaz açma işlemi tamamlanır.
Daire içi doğalgaz tesisatı fiyatları, yapılacak tesisatın uzunluğuna göre, dairede kullanılacak cihaza göre kombi mi? , doğalgazlı şofben mi? , doğalgazlı soba mı? vb.. gibi değişkenlik gösterebilmektedir. Daire doğalgaz tesisatı fiyatları için yerinde keşif yapmak gerekir.
Doğalgaz Sayacı, doğalgaz projesi onaylandıktan sonra proje onayı alan sertifikalı firma tarafından gaz kuruluşundan alınır ve montaj edilir.
Doğalgaz diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında çok daha güvenlidir ancak yanlış kullanım ve ihmaller kazalara sebep olabilir.
Kombi Dükkanı firmamız İgdaş yetkili firmadır. Çok uygun fiyatlarla Doğalgaz tesisatı , Kalorifer tesisatı işlemlerinizi güvenilir ve garantili şekilde yapıyoruz. ECA, Demirdöküm, Vaillant, Bosch, Buderus, Airfel ve daha bir çok markanın bayisiyiz. Doğalgaz tesisatı fiyatları ile ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz. İstanbul içi ücretsiz keşif hizmetimiz vardır.
"Doğalgaz İle İlgili Pratik Bilgiler"
İGDAŞ, 1992'den beri İstanbul'a doğalgazı güvenli ve yüksek kaliteli olarak sunmayı ilke edinmiştir. Bu ilke çerçevesinde İGDAŞ, abonelerini tüm iletişim kanallarını kullanarak sürekli bilgilendirmektedir. Aşağıda doğalgazın güvenli kullanılmasına ilişkin öneriler bulacaksınız:
Evinizde ağır bir gaz kokusu duyarsanız ne yapmalısınız?
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırılmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda;
Binaların Dışında Gaz Kokusu Duyarsanız Ne Yapmalısınız?
İhbar Verilirken Dikkat Edilecek Hususlar Şunlardır:
Apartman Boşluğunda Gaz Kokusu Duyarsanız Ne Yapmalısınız?
Doğalgaz Cihazlarıyla İlgili Güvenlik Önerileri
Cihazlarınızın verimli ve güvenilir çalışmasını istiyorsanız imalatçının kullanma klavuzuna ve İGDAŞ’ın talimatlarına uyunuz. Düzgün monte edilmemiş veya bakımı iyi yapılmamış cihazlar zehirli bir gaz olan karbonmonoksit üretirler. Doğalgaz cihazlarında karbonmonoksit gazına sebep olan durumların bazıları şunlardır:
Karbonmonoksit her ne kadar renksiz, tatsız kokusuz olsa da karbonmonoksiti solumak, bulantıya, baygınlığa, soğuk algınlığına ve benzer semptomlara neden olur. Aşırı oranda karbonmonoksite maruz kalmak ölüme neden olur. Eğer doğalgaz cihazınızın iyi çalışmadığından şüpheleniyorsanız yetkili servis elemanları tarafından bakımını yaptırınız.
Pişirme ocakları ve bacalı doğalgaz cihazları 12 m3 den daha küçük hacimlere yerleştirilemezler. Bu tip cihazların bulundukları mahalden en az 100 cm2 net geçişli atmosfere açılan havalandırma menfezleri bulunmalıdır. Bu menfezler sürekli açık kalmalıdır. Menfezin cihaz karşısındaki duvar veya pencereden açılmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca konulacakları hacimlerin büyüklüğü ne olursa olsun bacalı cihazlar açık balkon, yatak odası, banyo, WC gibi yerlere konulmadığı gibi banyo, WC ve yatak odalarından duman boruları geçirilerek baca bağlantısı yapılamaz.
Bacalı cihazların bulunduğu bölümde iyi çekiş yapan bir baca bulunmalı ve cihaz mutlaka bu bacaya bağlanmalıdır. Atık gaz boruları kapı ve pencere gibi yapı elemanlarından en az 20 cm uzakta olacak şekilde yerleştirilmelidir. Gaz cihazlarının ısınan dış yüzeyleri ile kullanılan eşyalar arasındaki açıklık en az 50 cm olmalıdır. Denge bacalı ( hermetik ) gaz cihazlarının bacaları mutlaka atmosfere açık, hava sirkülasyonu olan yerlere bağlanmalıdır. Bacalı cihazlar yanma için gerekli olan havayı bulundukları ortamdan almaktadırlar. Estetik kaygılar nedeniyle bu cihazların bir dolap içine alınmaları yanma için ihtiyaç duyacağı taze havayı engellemektedir ve yanma kalitesini düşürmektedir.
Su Isıtıcılarına Yönelik Güvenlik Önerileri
Çatı İzolasyonu Güvenliği
Çatı izolasyonu enerji faturalarının düşük gelmesine yardımcı olur. Ancak doğru izolasyon yapılmadığı takdirde yangın çıkma tehlikesi mevcuttur. Dolayısıyla yalıtım yapmayı düşünüyor veya halihazırda yapmışsanız şu güvenlik önlemlerine dikkat ediniz.
Doğalgaz Yangınlarında Alınacak Önlemler
Hemen söndürülmesi gereken diğer birçok yangın çeşidinden farklı olarak; gaz yangınlarının söndürülmesinde uygulanacak genel kural önce gaz akışını kesmek, sonra söndürmektir. Bu nedenle, gaz yangınını derhal söndürmeye kalkışmamalı, gaz akışı kesilene kadar yanmasına izin verilmelidir. Bu arada, gaz kesilerek yangın söndürülünceye kadar, yakındaki yanabilir maddelerin, yanan gazdan yayılan ısıyı absorbe ederek tutuşmasını önlemek için mümkünse uzaklaştırılması veya çevresi su ile soğutularak korunması gerekmektedir. Eğer akan gazı kesecek vanayı kapamak için, yangının söndürülmesi mutlaka gerekiyorsa, çok kısa bir sürede gaz alevleri söndürülerek vana kapatılmalıdır.
Gaz alevleri karbondioksitli ya da diğer tip söndürücülerle söndürüldüğünde, yanmamış gaz akmaya devam ederse, çok büyük bir olasılıkla, havayla patlayıcı bir karışım yaparak herhangi bir tutuşma kaynağına eriştiğinde patlamaya neden olur. Bu patlama ise gazın yanmasından dolayı oluşabilecek zarardan çok daha fazla bir zarar meydana getirebilir. Bu nedenle öncelikle gaz akışının kesilmesine büyük önem gösterilmelidir.
Baca Yangınlarının Önlenmesinde Doğalgazın Önemi
Doğalgaz temiz bir yakıt olduğu için yanmasından dolayı bacalarda is veya kurum oluşturmaz. Ancak yeni doğalgaz kullanıcıları, kullandıkları eski yakıtlardan dolayı bacalarda birikmiş olan kurum ve isleri temizlettirirlerse daha verimli ısınırlar.
Baca temizliğinin yaptırılması konusunda, müşterilere gönderilen tüm doğalgaz faturalarının ön yüzünde uyarılar bulunmaktadır. Bacaların temizliği ve standartlara uygunluğu hem tam yanma ile yakıt tasarrufu sağlar, hem de baca yangını çıkma ihtimalini ortadan kaldırır.
Baca yangınlarının toplam yangınlar içindeki payı küçümsenemeyecek kadar fazladır. Doğalgazın yaygınlaşmaya başlamasıyla baca yangınlarının oranı düşmeye başlamıştır. 1991 yılında baca yangınlarının toplam yangınlar içindeki payı %30 iken, 1999 yılında bu oran %10'a inmiştir. Baca temizliği ihmal edilmemeli, yılda bir kez İtfaiye Müdürlüğü ile irtibata geçilerek baca temizliği yaptırılmalıdır.
Deprem Güvenlik Önerileri
Deprem Öncesinde
Doğalgaz tesisatınızın ana kapama vanasının yerini öğreniniz.
Kombinizin ve su ısıtıcınızın duvara veya yere sallanmayacak şekilde monte edilmesine dikkat ediniz.
Deprem Sonrasında
Doğalgaz ana kesme vanasını veya diğer vanaları hemen kapatınız.
Doğalgaz yakıcı cihazlarınızı, su ısıtıcılarınızı, duman bacalarını, havalandırma menfezlerini kontrol ediniz.
Gaz sızıntısının tamamıyla giderildiğinden emin olmadan elektrik düğmelerini açıksa kapatmayınız, kapalıysa açmayınız.
Telefonu kullanmayınız, ateş ve kıvılcım üreten aletleri yakmayınız veya açmayınız.
© 2019 Kombi Dükkanı Tüm hakları saklıdır.